WSNP

 Wsnp gestopt? Afgewezen? Neem contact op met een advocaat.

verklaring schone lei wsnp

Als u onder bewind bent gesteld en gebruik maakt van de Wet Schuldsanering Natuurlijke personen (WSNP) dan

kunt u na verloop van meestal 3 jaar schuldenvrij zijn. Aan u wordt dan een zogenaamde schone lei verklaring verleend, waardoor u schuldenvrij bent (met enkele uitzonderingen).De rechtbank verleent dan bij vonnis een schone lei verklaring.

Niet in alle gevallen verloopt de schuldsanering vlekkeloos. Als uw bewindvoerder vindt dat u niet aan alle verplichtingen voldoet, dan kan hij de rechtbank verzoeken de schuldsanering tussentijds te beëindigen. Dat kan als hij bijvoorbeeld vindt dat u onvoldoende informatie heeft geleverd, u onvoldoende heeft meegewerkt, of dat er te weinig is gedaan om werk te vinden.

Een tussentijdse beëindiging heeft zeer grote financiële gevolgen. U kunt bij beëindiging gedurende 10 jaar worden uitgesloten voor de WSNP. Dat betekent dat u bij grote schulden niet verder komt en daar voor lange tijd aan vast zit.

U moet dus altijd in verweer komen als de rechtbank aangeeft dat uw schuldsanering mogelijk wordt beëindigd. Raadpleeg dan tijdig een advocaat. Neem contact op via het contactformulier op deze website of bel 033-7410020.

Een advocaat kan u ook bijstaan als de rechtbank al een uitspraak heeft gedaan, in een hoger beroepsprocedure. U moet wel zeer snel reageren, de termijn voor het indienen van hoger beroep is slechts 8 dagen. Dat geldt ook voor een afwijzing schuldsanering door de rechtbank.